Vervolgproject van reeds gerealiseerde woonsite ‘De Hofkes’

Asperre is het vervolgproject van ‘De Hofkes’, een woonsite in wijk Papenhof te Mechelen die reeds gerealiseerd werd. THV Papenhof, een samenwerking tussen DMI, Willemen Real Estate, Willemen Construct en Igemo, ontwikkelde en bouwde er 43 woningen met ondergrondse parking.

Park Papenhof

Alle woningen van ‘De Hofkes’ sluiten onmiddellijk aan op de duurzaam ingerichte parkomgeving van wijk Papenhof en je bent in een wip in het park Papenhof. De uitbreiding van het park en de inrichting van de openbare ruimte op de site gebeurt volgens een aantal belangrijke duurzaamheidsprincipes, waaraan opdrachtgever Igemo veel belang hecht. Het ontwerp van het park zorgt voor een goed lokaal waterbeheer en de versterking van inheemse fauna en flora. Verder is de openbare ruimte rond de woningen op een verkeersluwe en –veilige manier ingericht.

Duurzaamheid en een lage energierekening

Het woonproject werd gerealiseerd volgens de principes van duurzaam bouwen, waardoor je investering hierin kan terugverdiend worden. Zo is er door allerlei bouwtechnische ingrepen voor gezorgd dat het energieverbruik van de woningen sterk beperkt is.

Die ingrepen zijn onder andere:

  • een optimale oriëntatie van de woning,
  • een compacte bouw met doorgedreven luchtdichtheid en isolatie,
  • een doordachte inplanting van ramen en zonwerende beglazing,
  • de installatie van een mechanisch balansventilatiesysteem met warmterecuperatie (systeem D),
  • en een condenserende warmteketel.

Verder hebben alle woningen een regenwaterrecuperatiesysteem, waarbij het regenwater wordt gebruikt voor de buitenkraan van de woningen.

Ga gerust zelf eens een kijkje nemen om de sfeer op te snuiven van ‘De Hofkes’

Kuier via de vlonderpladen en de grasvlaktes en snuif de sfeer op van de Papenhof wijk. Deze foto’s geven reeds een impressie:

Scroll naar boven