Startsein PPS-project Asperre met plechtige ondertekening Igemo en Willemen

Op 1 oktober 2020 werd het startsein gegeven voor de publiek-private samenwerking tussen Igemo en Willemen met als doel de realisatie van het woonproject Asperre. Tijdens de plechtige ondertekening werd er geklonken op het vooruitzicht naar de bouw van 21 BEN-woningen met private tuin en ondergrondse parkeergarage.

Publiek-private samenwerking

Asperre is een publiek-private samenwerking tussen streekintercommunale IGEMO en de TM Papenhof 2, bestaande uit projectontwikkelaar Willemen Real Estate en aannemer Willemen Construct. Woonproject Asperre wordt getypeerd door een aanzienlijke architecturale kwaliteit. De door IGEMO vooropgestelde kwaliteitseisen liggen zeer hoog. Het uitgangspunt is dat de woningen laag energetisch en duurzaam zijn én dat de prijszetting gewaarborgd is.

Project Asperre

Asperre staat voor uniek en duurzaam wonen in Mechelen met zijn 21 BEN-woningen en het park Papenhof naast  de voordeur. De woningen worden uitgevoerd in hedendaagse architectuur en hebben 3 of 4 slaapkamers. Alle woningen zijn voorzien van een ruime zuidgeoriënteerde tuin met private fietsenberging en zijn bereikbaar via een tuinpad. Parkeren in Asperre gebeurt in de ondergrondse parkeergarage.

Tal van woontypologieën

Er zijn verschillende types woningen die zich onderscheiden door hun indeling, gevel en ramen. Alle woningen werden ontworpen in een hedendaags en tijdloos design met een praktische indeling en hoog wooncomfort. De woningen werden opgebouwd vanuit een eenvoudig basisplan waarbij het aantal dragende wanden in de woning maximaal werden beperkt. Dit om flexibiliteit van de indeling toe te laten volgens veranderend (toekomstig) gebruik.

Groene long van Mechelen

Door de ligging aan de stadsrand en de groene omgeving is het rustig wonen in project Asperre met zicht op natuur. Toch ben je op minder dan 10 minuten fietsen in de bruisende binnenstad; de voordelen van ‘wonen in de stad’ zijn dus binnen handbereik. Ook het treinstation Mechelen-Nekkerspoel en de oprit van de E19 zijn vlot bereikbaar.

Focus op duurzaamheid

Project Asperre besteedt veel aandacht aan hernieuwbare en groene energie met zijn BEN-woningen. Binnenshuis zorgen de doorgedreven isolatie, vloerverwarming en een goed ventilatiesysteem voor een lage energiefactuur. Ook rondom het huis worden er slimme keuzes gemaakt om de natuur zo min mogelijk uit te putten. De daken van de eerste verdieping van de woningen zijn uitgerust met een groendak en die van de tweede verdieping worden ingezet voor zonnepanelen. Het regenwater wordt opgevangen voor groenonderhoud.  In een deel van de woningen wordt er gebruik gemaakt van geothermie aan de hand van een BEO veld.

Scroll naar boven